browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Verhalfjaardag

Posted by on Tuesday 9 July 2013

Vandaag is het zover, Akari is 6 maanden oud! Helemaal zindelijk en nog maar 2 maaltijden per dag oftewel zijn puppie-periode is echt voorbij. Op naar de pubertijd! Of zullen we die maar overslaan….. Ach, elke periode heeft zijn charmes en volwassen zijn kan hij de rest van zijn leven nog. Hij is nu 17,05 kg en zo’n 50 cm hoog. Bij zijn geboorte was hij 0,382 kg dus hij is nu bijna 45 keer zo zwaar!! Zoals het eruit ziet wordt hij 22 kg, hij zit keurig op die groeicurve. En ja, het is zijn pootje in mijn hand op onderstaande foto ;-) Neem ook een kijkje in het fotoalbum ‘Groei‘. Hierin staan foto’s van Akari op diverse leeftijden in soortgelijke situaties naast elkaar waardoor de snelheid waarmee hij groeit heel erg goed zichtbaar is.

AkariAroundTjopp'sBrightAuriga6MndOud

Het is al een aantal dagen heerlijk weer dus gister heb ik voor het eerst de tuinslang gepakt! Akari is gek op druppels vangen dus hij zal het vast heerlijk vinden onder de tuinslang. Brisk weet wat er gaat komen als ik de tuinslang pak, Akari nog niet. Hapje Tuinslang jummie Een tuinslang! Joehoe, die kan ik in mijn bekkie pakken!! En hup, weg was hij met tuinslang in zijn bek. Oh? Was dat niet de bedoeling? Oké, geen probleem, ik kan ook het spuitstuk pakken en daar heerlijk op liggen knagen…. Echt alles gaat in dat bekkie!
Maar toen de kraan openging en er water uit de slang kwam vond hij het niet erg meer dat ik zijn neuwste speelgoed af had gepakt. Het was feest, hij vond het heerlijk! Klik hier om het filmpje te bekijken. Hij was zeiknat maar ook verbazend snel weer droog. Begin van de avond hebben we nog een keer met water gespeeld. Akari wist nu wat er komen ging dus nam zijn vertrouwde spel-basispositie in….. tussen of bij (in dit geval mijn) benen. Erg leuk en handig als je met water speelt… NOT! Ik was bijna net zo nat als Brisk en Akari! IJsje etenGelukkig trek ik standaard m’n klompen aan als ik de tuinslang pak, hondenpoten met nagels op  je blote voeten is niet fijn als ze zo aan het springen zijn weet ik uit ervaring, dus de ‘schade’ bleef beperkt tot natte benen en kleren…. Gelukkig doen we dit spelletje alleen met lekker warm weer!
Maar het was weer heel erg leuk.
Akari heeft verspreid over de dag nog 2 ijsjes gegeten. Slappe kippenbouillon in een kong gieten en deze invriezen. Soms met een beetje vlees of een snoepje erin. Vanuit de vriezer even op temperatuur laten komen of afspoelen onder de koude kraan en knagen maar! Zo krijgt hij het koude ijs niet direct binnen, dat zou slecht voor de maag kunnen zijn, maar vermaakt hij zich  een half uurtje uitstekend met knagen op de kong en aan het ijs likken. Genieten voor knaagdier Akari! Niet voor Brisk, die vindt het te stom voor woorden hihi.

BlijfVanMijnIJsjeAf

 

Leave a Reply