browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Woensdag 15 mei

Posted by on Wednesday 15 May 2013

Akari is vandaag 18 weken oud:

image

Hij heeft vandaag voor het eerst aan de rolriem gelopen en dat ging boven verwachting goed. Hij wordt steeds alerter en we krijgen steeds beter contact, ook als hij afgeleid wordt door omgevingsfactoren. Met een beetje hulp van de trainingsdiscs loopt hij ook het hele stuk door de straat keurig naast me, met loshangende riem en ook met de rolriem die dan niet op slot zit. Heel keurig.
Afgelopen zondag na de training was er een pup van 8 weken oud (Djessy, een red merle driekleur) bij de hondenclub. Voor Akari was het voor het eerst dat hij zo’n jonge pup zag en hij wist zich helemaal geen raad met de situatie! Was het nou een hond of niet? Erg grappig. Voorzichtig op veilige afstand met een pootje proberen om Djessy aan te raken om vervolgens meteen achteruit te gaan als ‘het’ bewoog. Uiteindelijk werd hij vrijer en ging contact met haar zoeken, werd hij door het dametje meteen afgesnauwd! Ze was absoluut niet onder de indruk van de charmes en avances van Akari. Ze negeerde hem compleet.
Maandag mocht ik weer met een soeplepel achter Akari aan om urine op te vangen. De vorige keer ging het super dus deze keer zou ook een makkie worden…of niet natuurlijk. Meneertje nam meteen de beentjes zodra de soeplepel in zijn buurt kwam! Lekker dan. De eerste keer had ik een beetje, een volgende keer weer een klein beetje wat hij er vervolgens meteen uit schopte. Grrrrrrr. Alle pogingen daarna mislukte. Ook een uitgebreide soeplepel-clickersessie mocht niet baten.  Uiteindelijk bleek het kleine beetje dat ik had voldoende te zijn. Ph enzo was goed, de aanwezigheid van blaasgruis konden ze niet controleren omdat het lampje van de microscoop stuk was….. lekker dan! Of ik woensdag opnieuw even een monstertje wil brengen! Tuurlijk, met alle plezier. Pfff, weer met de soeplepel achter hem aanrennen. Vandaag eerst maar even gebeld voordat ik de soeplepel ging pakken, het nieuwe lampje was er nog niet, volgende week dan maar urine inleveren. Bij dat ik eerst even gebeld had, anders had ik weer voor niets Akari en mezelf in de stress geholpen. Als het überhaupt gelukt was… Akari is ook nog even op de weegschaal geweest: 12,6 kg was hij.

Leave a Reply