browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Opbouw & Uitslag

Posted by on Friday 18 April 2014

We mogen weer opbouwen en gaan ons best doen om Akari een zo rijk mogelijk leven te geven. Wel vreemd, aan de ene kant is het compleet tegennatuurlijk voor mij om een hond die zichtbaar (ook al is het maar zo nu en dan) iets mankeert ‘vrij’ te laten bewegen en gewoon laten gaan. Aan de andere kant is het een zeer bewuste keus om Akari volledig hond te laten zijn. Achteraf gezien mankeert hij al een jaar iets en, doordat ik van alle kanten ‘gerustgesteld’ werd dat er niets mis is met hem, heb ik Akari die hele tijd volledig hond laten zijn en zijn mankement is niet verergerd gedurende die tijd. Dus. Gevoel & verstand moeten zich bij mij nog even verenigen want ik vindt het nog erg spannend om hem ‘los’ te laten na 9 intensieve weken van rust en continu gefocust te zijn op z’n manier van lopen om te zien of hij verbeterd en ben erg bang dat zijn mankement nu wel verslechterd en dan hangt er wel een operatie boven ons hoofd. Dubbel en lastig en iets waar ik proefondervindelijk weer vertrouwen in moet krijgen dat zn knie niet slechter wordt. Op korte termijn in ieder geval want anders denk ik dat ik me niet kan houden aan de afspraak met mezelf om Akari volledig hond te laten zijn. Erg lastig moet ik zeggen. Ik weet dat hij nooit goed zal lopen en dat hij geen pijnloos leven heeft en dat wij geen onbezorgde toekomst hebben. Ik vindt het nogal een verantwoordelijkheid dat ik zonder te voelen wat hij voelt toch bepaal wat hij wel / niet mag doen. Afijn, we zijn de weg ingeslagen en we zien wel wat er op ons pad komt en hoe ik me erbij voel…

Iedereen die meegeleefd heeft de afgelopen maanden wil ik iig hartelijk bedanken. Het is niet makkelijk geweest, en dat is het nog steeds niet, en de steun & medeleven helpen echt. Speciale bedankjes voor Aad, Suzanne, Lilian & Annemiek die het mogelijk hebben gemaakt dat ik überhaupt met Akari naar de DA in Ermelo kon gaan :-) Nu beginnen met opbouwen!

image

Op de eerste dag heb ik met Akari geclickerd, gewoon leuke dingen doen zonder enige beperking, dat doen wat er in ons opkomt en waar we zin in hebben. Heerlijk! Verder rustig aan gedaan en natuurlijk lekker bezig zijn met hersenwerkjes. We kregen vandaag de staven puzzel die we besteld hadden dus we hadden nog iets geheel nieuws ook!

Op de tweede dag heb ik alle speeltjes weer uit de kast gehaald en in het mandje gedaan waar alleen nog maar knaag- en voerspeeltjes inzaten de afgelopen 9 weken.. Wat een lol had Akari! Hij wist van gekkigheid niet welke hij moest pakken :-)
‘s middags weer kort geclickerd en de hondjes bezig gehouden met hersenwerkjes. Ook nog even flosje gegooid in de tuin, Akari lijkt zn rustperiode graag achter zich te willen laten want hij is steeds lastiger rustig te houden. Dat bleek begin van de avond ook maar weer: hij mocht even op de bank om te knuffelen maar dat ontaarde meteen in kolder. Brisk wilde ook wel een knuffeltje dus die kwam voor me zitten terwijl Akari van de bank afging… Om vervolgens ‘gewoon’ vanuit stand over de leuning heen te springen en weer op de bank te zitten… Wat een mafkees is het toch! Ik zat nog te twijfelen om even naar het veld te gaan zodat de hondjes hun vriendjes weer konden zien maar als Akari zo gek doet, laat hem dan maar even stoom afblazen op t veld! Dus daar zijn we zo’n 10 min geweest met schooier Briskje die zn snoepjes weer opgehaald heeft bij iedereen en met hitsige Akari die alleen oog had voor het enige volwassen meisje op het veld… Wat een stel! Maar ‘s avonds was het heerlijk rustig in huis…
Op naar morgen waar we de training e-i-n-d-e-l-i-j-k weer leuk mogen maken door zn fleece flos te gebruiken! Leuk leuk leuk.

Op de derde dag mochten we naar de hondentraining. Geen mensen & andere honden meer ontlopen (heeft voor- en nadelen…) en de fleece flos weer bij me! Moet ik er wel aan denken dat ik die mee heb natuurijk… Gelukkig hielp onze juf me eraan herinneren :-) Lekker getraind! De rest van de dag eigenlijk niets gedaan tot de avond, toen zijn we naar het veld gegaan en heeft, nadat we als warming up eerst een stuk gelopen hadden, Akari heerlijk gespeeld. Wat een mafkees is het, hij heeft een vreemde definitie van ‘normaal’… Hij geeft echt alles of niets. Zwart wit, grijs bestaat niet. Voluit of stilstaan. Zo hond zo baas? Nee hoor!

CompilatieParcoursBinnenshuis140414
De vierde dag.’ s avonds moest ik weg dus zijn we voor het eerst ‘s ochtends naar het veld geweest. Voorlopig wil ik dat beperken tot één keer per dag en niet te lang. En we hebben de bal aan een touwtje voor het eerst weer meegenomen! Dat vond Akari een prima ontwikkeling. Voor mij was het kiezen tussen 2 kwaden, ehhh 2 pleziertjes moet ik zeggen, namelijk als een dolle dwaas spelen met jongedame Roxy of achter een bal aan rennen. Tja, hij mag volledig hond zijn dus alles mag. Er stond veel wind en het regende zo nu en dan dus ‘s middags binnen maar een klein Hersenwerk parcours uitgezet, ze blijven dat erg leuk vinden! Grabbelton, bakje met vakjes, bakjes in de lucht en emmertjes aan de deurklinken (zie foto hierboven, klik op de foto voor een vergroting). En zoals je op de foto hieronder ziet is het na het hersenwerken heerlijk om even te ontspannen! (klik op de foto voor een vergroting). De dag afgesloten met wat we wel vaker doen: brokjes in de tuin strooien en zoeken maar! Hebben ze vandaag weer genoeg plezier gehad :-)

RelaxenNaWerk

Dag 5 alweer! Vanochtend na de wandeling nog even naar het veld geweest en daar een bal aan een touwtje gegooid voor Akari. Ik heb bedacht dat 2x per dag kort naar het veld en dat uitbouwen logischer is dan één keer per dag uitbouwen en dan pas de 2e keer erbij te pakken. Vanmiddag naar de DA voor zn 2e vaccinatie van ziekte van Weil en controle van zn hooikoortsklachten. Gaat best goed op het moment gelukkig. De tabletten helpen en ik heb het idee dat het hoogtepunt voorbij is van de pollen waar hij het gevoeligste voor is. Wel weer een zalfje meegekregen, medicijn voor zn rechteroor dit keer want die is toch wel erg gevoelig. En daarna even naar het bos! Hoe lang zijn we daar niet geweest? Zou het echt niet weten. Vanavond naar het veld en dan is dit dagje ook weer voorbij. Dat Akari weer mag spelen maakt dat hij weer eens echt voldaan moe is en dat is erg fijn om te zien.

Woensdag, dag 6, was het wel lekker weer dus konden we ons buiten weer vermaken. Weer een Hersenwerk parcours uitgezet en het geheel een keertje opgenomen op video ipv foto’s gemaakt. Later met Akari nog even geclickerd en geoefend met ‘ringen in een bakje’. Hij legt ze nu al in een bakje dat iets verder van mij erg staat (voor de beeldvorming: in eerste instantie dook Akari met ring in zn bek bovenop mij dus we zijn al een eind gekomen hihi) en ook daar heb ik een filmpje van gemaakt.

Al met al gaat het goed met Akari en zijn lopen wordt niet anders van de activiteiten die we nu weer ondernemen dus ik ben gerustgesteld en we gaan ontspannen verder met opbouwen!

Op vrijdag de 18e kregen we van de DA te horen dat Akari intern oké is. Er is niets uit de ontlasting- en bloedonderzoeken gekomen behalve dat verhoudingen tussen de diverse darmbacteriën een beetje verstoord zijn dus nog maar een kuurtje Probiotica halen voor Akari. Verder geen parasieten, zoutbalans & nieren goed, rode & witte bloedlichaampjes goed. Tot zover de bezoeken aan de dierenartsen voorlopig hoop ik, in ieder geval tot hij 18 mnd oud is en hij gecastreerd gaat worden. Dat zal ik Akari nog maar even niet vertellen… Laat hem nog maar even van de meisjes genieten!

Leave a Reply