browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Nog één maandje en dan….

Posted by on Tuesday 10 December 2013

Nog maar één maandje te gaan en dan is Akari alweer 1 jaar oud! De tijd vliegt….
Onderstaande foto is van begin december.

Akari 2 december 2013

Dit is het laatste kwartaal van Akari’s eerste levensjaar en het is de tijd van de donkere dagen dus ik zal het laatste kwartaal wel wat minder foto’s nemen….Dacht ik. Niet dus, het album is al bijna vol! Dus dit is misschien toch niet zijn laatste ‘eigen’ fotoalbum :-) De foto’s van kwartaal 4 staan in onderstaand album:

Akari – kwartaal 4 (Nieuwe foto’s zijn op 10 december 2013 toegevoegd aan dit album)

 

Ook de tijd tussen deze post en de vorige is voorbij gevlogen maar hoe ouder hij wordt, hoe minder ‘nieuws’ er is. Het foto’s maken van Akari kan ik echter niet laten dus de pagina ‘foto’s enzo‘ wordt qua foto’s wel bijgehouden. Er worden regelmatig grote hoeveelheden foto’s geupload naar Picasa en Flickr! De directe linken naar de nieuwste filmpjes hou je nog te goed (er moet natuurlijk wat te wensen overblijven…) maar alles staat natuurlijk op YouTube.

En wat is er allemaal gebeurt in de tussentijd? Akari wordt steeds groter natuurlijk, daar hoeven we niet veel aan te doen. Behalve dan zijn ontlasting op orde krijgen want hij heeft veel, vaak en breiige ontlasting en daar moet verandering in komen. Na een wormenkuur, pro- en prebiotica en wat verse heerlijk-ruikende pens is hij nu aan het overstappen naar voer met andere ingrediënten dan de lamsbrokjes van Dog Lovers Gold namelijk speciaal voor hem samengegstelde brokjes van Kynofit. Het lijkt zijn vruchten af te werpen maar ja, hij moet minimaal 6 weken op het nieuwe voer zitten voordat je echt kan zeggen of iets goed voor hem is of niet. Wordt vervolgd!

Akari traint regelmatig bij de schapen en heeft zelfs zijn eerste demo al achter de rug! Het was een demonstratie op de boerenlanddag in Nunspeet begin oktober 2013. Akari was toen 9 mnd oud. We hadden eigenlijk nog niet zonder longeerlijn getrained maar ja, hij gedroeg zich altijd prima, hield afstand, ging keurig achter de schapen liggen op commando dus op de demo maar zonder lijn dan…. Tja, en da’s voor Akari natuurlijk het perfecte moment om zich te realiseren dat hij ook om de schapen heen kan.. en ook door de schapen heen! Wat een lol! Maar hij heeft het supergoed gedaan. En het publiek heeft genoten :-D De foto’s staan in het album ‘Akari bij de schapen

Demo Nunspeet 5 oktober 2013

Davina heeft op 9 november weer heel veel foto’s gemaakt van Akari bij de schapen, deze staan op Flickr, alle 380…. Je zal maar verslaafd zijn aan foto’s!

En bij de schapen komen we broertje Oryn ook weer eens tegen (zie hier een heel leuk filmpje die Nancy gemaakt heeft van Oryn & Akari bij de schapen). Oryn is ook echt begonnen met trainen bij de schaapjes en ik vindt het erg leuk om dat virus bij Hanneke geïntroduceerd te hebben.

Bij de lokale hondenclub doen Akari en ik nog steeds braaf mee aan de gehoorzaamheidscursussen. Hij heeft nu zijn ‘basis’ diploma gehaald en we mogen in januari beginnen aan de ‘beginners’ cursus. Verder spelen we zo mogelijk nog steeds minimaal één keer per dag op ‘ons’ veld met Brisk, Sam, Bink, Sam en tegenwoordig ook Donagh. En met alle andere honden die mee willen en kunnen doen natuurlijk! Is altijd erg leuk en Akari vermaakt zich opperbest met al zijn vriendjes en vriendinnetjes. Nu gaan we ons langzaam voorbereiden op Akari’s eerste oud en nieuw. De vuurwerk CD is al weken regelmatig te horen maar daar trekt hij zich niets van aan. Vooralsnog heeft hij buiten ook op geen enkel geknal of  wat voor vuurwerk geluid dan ook gereageerd en ik hoop heel erg dat dat zo blijft. Eén hond volledig in de stress door dat rottige vuurwerk is er al één teveel….

Fijne feestdagen allemaal en een goed en veilig uiteinde. Op naar Akari’s eerste verjaardag, op naar 2014!!!

Akari & Brisk december 2013

 

 

Leave a Reply