browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Hersenwerk verzameld & gediplomeerd Akari

Posted by on Monday 17 March 2014

Dankzij hersenwerkjes komen Akari & ik zijn rustperiode goed door! Ik ben, tot mijn eigen verrassing, zo nu en dan ook aardig creatief gebleken en heb in dit blog oa bijgehouden wat Akari & ik gedaan hebben de afgelopen weken en wat ikzelf bedacht & gemaakt heb. Als je in het menu rechts de categorie ‘knieblessure’ aanklikt, komen alle blogberichten overzichtelijk bij elkaar te staan. Handig voor het geval je zelf in een soortgelijke situatie terecht komt en gebruik wil maken van onze ervaringen.
Omdat hersenwerk niet alleen nuttig is bij rust / revalidatie maar voor nog veel meer doeleinden geschikt is, heb ik besloten om het onderwerp ‘Hersenwerk’ een vaste plek op deze website te geven, met uitgebreide informatie, uitleg en veel puzzels. Ik gebruikte de kant en klare puzzels al jaren, vooral in de zomer als het te warm is om iets anders te doen EN natuurlijk op oudejaarsdag om Brisk afleiding te geven van het akelige vuurwerk! Dan puzzel ik meerdere keren per dag met ze, zodra het tè spannend kan worden, en vanaf 23.55u totdat het rustiger wordt buiten. Dus ik ben eigenlijk met Vasco & Brisk al begonnen met hersenwerken. Maar niet zo creatief als ik nu met Akari moet zijn vandaar dat ik gekozen heb om de Hersenwerk pagina’s voorlopig aan het blog toe te voegen en nog niet aan de hoofdwebsite www.brightborders.nl. Het is op de homepage natuurlijk wel in het menu terug te vinden. Hier op het blog staat het ook in het menu: rechtsboven, linksonder en aan de rechterkant van elke blogpagina. Om het nu even makkelijk te maken kan je ook hier klikken om naar de Hersenwerk pagina’s te gaan.

Het enige dat we in de rustperiode nog wèl zijn blijven doen is de hondentraining. En niet voor niets want gisteren zijn we geslaagd voor de beginners cursus. Het was ons eerste examen, de lagere cursussen worden afgerond met spel. En zoals het hoort bij een echt examen waren er natuurlijk zenuwen… Niet omdat ik me zorgen maakte dat we het niet zouden halen want Akari doet het gewoon goed op de trainingen. Maar nu MOET het goed gaan!! En dat loopt toch anders. En natuurlijk gaat het goed waar je verwacht dat het minder goed gaat (bij het voor- en achterlangs steekt hij graag zijn kop in elke tas die langs de kant staat bijvoorbeeld en dat ging nu uitstekend), en gaat het niet goed waar je juist geen problemen verwacht (volgen doet hij altijd goed en enthousiast, nu kon ik zijn aandacht er met geen mogelijkheid bijhouden). En ook ik heb steken laten vallen door domme fouten te maken (commando’s geven terwijl ik zn aandacht helemaal niet heb = dom) Maar we zijn geslaagd met 81 van de 90 punten dus prima. We mochten bij dit examen nog met voer beloningen werken, dat moeten we nu afbouwen. Dan is het wel zaak dat Akari straks meer mag want trainen is leuk maar om het leuk te houden moet er wel een beloning of in ieder geval ontspanning tegenover focus & concentratie staan vindt ik dus hoop ik dat hij vanaf 6 april, als de volgende cursus begint, weer mag touwtje trekken! Nu eerst genieten van 2 vrije weekenden!

Leave a Reply