browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Genezen

Posted by on Friday 19 July 2013

image

Afgelopen weekend kwam m’n zusje gezellig op bezoek met haar 2 oudste kinderen. Koen (9 jr) redt zich goed met Akari. Akari kan nogal hyper zijn als er mensen binnenkomen maar Koen zegt heel duidelijk ‘nee’ tegen Akari en dan is het voor Akari meteen duidelijk dat Koen geen speelgoed is en dat hij hem moet respecteren. Helemaal goed! Al ontkomt ook hij niet aan Akari’s voetklem :D

image

Zusje Annabelle (3 1/2jr) is wat kleiner en daardoor kan Akari makkelijk in haar gezicht likken, wat hij dan ook met veel enthousiasme doet. Ze schrikt daarvan en zegt niet meteen ‘nee’ dus dat duurde iets langer voordat Akari in de gaten had dat dat ongewenst gedrag van hem was en dat hij ook Annabelle’s private space moet respecteren. Maar toen was het ook goed en kon ook Annabelle zich vrij bewegen. Akari heeft heerlijk met Koen gespeeld en touwtje getrokken, kijk op YouTube om de filmpjes te bekijken en kijk in het fotoalbum van juli om de foto’s te bekijken. Op YouTube staat ook een kort filmpje van Akari’s obsessie met het carrousel kastje in de keuken, zie ook onderstaande foto. Alle linken zijn te vinden op de pagina ‘foto’s enzo’ van dit blog.

Vanochtend mocht Akari weer naar zijn favoriete plek toe: de dierenarts! Hij vind dat zo ontzettend leuk dat hij echt niet te houden is. In de meeste situaties kan ik wel tot m doordringen maar daar is bij de DA geen beginnen aan. De brokjes die ze daar hebben vind hij echt super super lekker, het zijn flinke brokken, dental brokken. Hoe die goed kunnen zijn voor de tanden is me een compleet raadsel want ze gaan sneller dan wat dan ook naar binnen, ik denk niet dat ook maar één tandje in de gaten heeft dat er een dental brokje voorbij gegaan is… Akari bleef lang genoeg op de weegschaal zitten om zijn gewicht af te lezen (17,50 kg) voordat hij als een dolle dwaas de kamer in rende waar het puppy consult gehouden wordt. Ja, opvoedkundig maak ik geen indruk bij de DA…. Maar Akari is gezond en daar gaat het uiteindelijk om bij de DA. Vanochtend vroeg ben ik met m’n soeplepel in de aanslag aan de ochtendwandeling begonnen want ik wilde ook weer urine inleveren. Missie geslaagd, urine ingeleverd, test gedaan, uitslag: helemaal goed! Dus ook geen eiwitten. Zijn voer (Dog Lovers Gold) is ook definitief goedgekeurd, hij doet het er uitstekend op. Dus de blaasontsteking-periode kunnen we nu echt afsluiten, zijn lichaam regelt de zuurgraad van de urine goed dus ik hoef me ook geen zorgen meer te maken dat het terugkomt. Héél erg fijn! Al zal ik m’n soeplepel missen….

image

Leave a Reply