browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Donderdag & vrijdag

Posted by on Friday 29 March 2013

Donderdagochtend moest ik voor het eerst echt weg, langer dan bijvoorbeeld even boodschappen doen. Dus Akari en Brisk waren alleen thuis gedurende een kleine 3 uur. En ik moest op een bepaalde tijd weg dus ik hoopte dat Akari nog even een plas wilde doen vlak voordat ik weg moest, zodat hij zijn bench droog zou houden, en dat deed hij keurig. Ik was heel benieuwd hoe ik ze aan zou treffen toen ik thuis kwam. Ik heb me meteen klaargemaakt om ze direct uit te kunnen laten voor het geval Akari op springen stond maar het bleek niet nodig… beide heren lagen uitgebreid te snurken en de bench was droog!! Rond 6u half 7 ‘s avonds loop ik altijd een rondje alleen met Akari. Dan gaan we òf ergens op bezoek òf we doen oefeningetjes. Ik had een beetje lef verzameld en ging achter op het grote veld oefeningetjes doen met Akari los. Nou ja, hij had de riem nog om maar ik had die niet vast. Tijdens het 8u rondje is hij altijd echt los op dat veld, maar dan blijft hij bij de andere honden maar nu was ik alleen met hem. We waren net begonnen en daar kwam Luuk aan want die had ons vanuit zijn huis gezien. Ideaal, want oefeningetjes doen met twee mensen is veel praktischer. Was erg leuk, Akari heeft het weer goed gedaan. Toen kwam Sam eraan en was het tijd om te spelen. Na even met Sam gespeeld te hebben, waarbij Luuk Akari zo nu en dan bij hem riep, deed Luuk hem aan de riem en deed al wandelend nog wat oefeningetjes met Akari terwijl Sam op hetzelfde veld achter de bal aan rende. Ging super, een leuke en nuttige avond!
Aangezien het de afgelopen week hard heeft gewaaid uit het oosten, ligt er heel veel zand rond mijn huis en dus ook in mijn huis en op de ramen. Dus noodgedwongen een extra schoonmaakdag ingelast. Akari vond het wel gezellig alhoewel de stofzuiger nog niet zijn allerbeste vriend is. Akari is steeds vaker los in de kamer ipv in de bench, behalve als ik weg ben of als hij echt moet slapen. Dus eigenlijk ligt hij alleen ‘s nachts en als ik alleen met Brisk loop in de bench. Hij geeft daar ook duidelijk de voorkeur aan. Hij vindt het niet erg om in de bench te liggen maar zal er uit zichzelf niet ingaan.
Ook zijn we weer even bij de dierenarts geweest om te wegen: 7.8 kg is hij! Hij had geen tijd voor knuffeltjes en snoepjes want er was nog een pup in de wachtkamer en da’s veeeeel leuker! Naar de dierenarts gaan is dus nog steeds super leuk en da’s precies de bedoeling van onze wekelijkse bezoekjes.

Leave a Reply