browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Donderdag en vrijdag

Posted by on Saturday 6 April 2013

Donderdagmiddag moest Akari naar de dierenarts voor zijn (voorlopig) laatste enting. Weer op de weegschaal: 8,7 kg! Bijna een kilo erbij in een kleine week. Het wordt al een hele hond! Het onderzoek bij de dierenarts onderging hij prima maar hij was een beetje druk. Tandjes laten zien had hij dan ook geen behoefte aan dus hij wrong zich in allerlei bochten om te voorkomen dat de DA aan zijn bek zat en dat hij vastgehouden werd. En toen dat niet help gaf hij de DA maar een knauw…. Hij had al gewaarschuwd dat Akari het allemaal gewoon toe moest staan dus toen hij die knauw kreeg heeft hij Akari meteen maar even op zn zij gelegd om te kalmeren. Daarna kon de DA eindelijk zijn tandjes bekijken. Puppies en tandjes, het is toch wat. Die klappende kaken hoor ik meerdere keren per dag. Alles gaat in en met het bekkie. Een uitnodiging tot spelen krijg ik ook doordat hij met een speeltje in zijn bek tegen mn voeten of benen  aanloopt / aanspringt, of richting mn handen of gezicht springt. Die tandjes voel ik dan ook regelmatig! Zodra zijn tanden mij raken is het dan ook direct einde spel. Maar als ik zijn halsband vast heb, bv om hem aan de riem te doen of ergens heen/vandaan te dirigeren, en hij gebruikt zn tanden, dan kan ik hem niet loslaten natuurlijk. Dan zal hij toch moeten kalmeren en dat gewoon moeten toestaan. We hebben nogal eens een meningsverschil over dit onderwerp. Net als over tegen mensen opspringen en tegen de bank springen om erop te kunnen. Hij wil nog steeds heel erg graag richting gezicht en kalmeren ho maar. Hij heeft zo nu en dan een harde grens nodig en hij heeft zowel binnen als buiten dan ook al kennis gemaakt met een rammeltje dat ook naar hem toe gegooid kan worden.
Vrijdagochtend was het weer schoonmaak ochtend. Aangezien je ook op de stofzuiger kan knagen (zijn er ook dingen waar hij NIET op kan knagen? Pfffff) vindt hij het apparaat erg leuk. Als hij aangezet wordt blijft hij op veilige afstand totdat hij de bewegende  stofzuigermond niet meer kan weerstaan….. maar pakken doet hij nog niet.

image

Eind van de middag is Akari lekker met Brisk even los geweest op het veld en heeft lekker kunnen rennen. Toen we weg wilden gaan kwamen bc’s Sam en Bink er net aan dus dolle pret! Akari heeft heerlijk met Bink gespeeld. Sam had geen tijd, die had alleen ‘eye’ voor Bink. Dat was dus al met al een hele drukke dag dus meneertje was heel moeilijk wakker te maken ‘s avond. Met als gevolg dat hij niet genoeg plast en dus de bench weer nat was vanochtend…. Jammer, want hij was 5 nachten droog op een rij…

One Response to Donderdag en vrijdag

Leave a Reply