browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Bezigheidstherapie 5

Posted by on Saturday 8 March 2014

En alweer een week voorbij! En hoe gaat het ondertussen met meneertje Akari? Lastige vraag. Het was al lastig om te zien dat hij überhaupt iets mankeerde en ik vindt t nog moeilijker om te zien of het beter gaat met hem. Op de meeste dagen denk ik van wel maar soms zie ik toch dat huppeltje nog en dan denk ik ‘zal het ooit overgaan?’… Maar we doen ons best en meer kunnen we simpelweg niet doen. Over iets meer dan 2 weken kunnen we een nieuwe afspraak maken bij de DA om te kijken of we mogen opbouwen. Opbouwen zal ook lastig worden omdat het zo lastig te zien is of hij zn poot ontlast, dat hij pijn heeft heeft hij sowieso nog nooit laten zien dus da’s geen maatstaf.

image

We hebben ook weer een nieuw spel gemaakt afgelopen week! Een oud cd rek, dat nog nooit als zodanig dienst heeft gedaan, is omgetoverd tot hondenpuzzel. Ik ben begonnen met Akari 1 kartonnetje aan te bieden totdat hij t met zn bek pakte ipv met zn poot erop te rammen. Daarna één kartonnetje in het rek en hem die daaruit laten halen totdat hij ook dat alleen met zn bek deed ipv met zn poot. Daarna steeds één kartonnetje met snoepje erop erbij en soms één zonder snoepje dat hij er twee moest pakken voordat hij zn beloning krijgt. Dit gaan we verder uitbouwen totdat alle kartonnetjes erin kunnen en de voorkant helemaal dicht gemaakt kan worden. Met deze puzzel kunnen we nog ff vooruit!
 
 

image Bij zooplus waren de denkspellen in de aanbieding (dank voor deze tip Hanneke) dus heb toch maar besloten om het mezelf iets makelijker te maken en heb de (vlnr) Kong Wobbler, snackbal en bionic stuffer aangeschaft. Is niet echt hersenwerk maar ze moeten wel moeite doen om een brokje te pakken te krijgen dus ze zijn lekker bezig. En ik hoef er alleen snoepjes in te stoppen! Goed geregeld hihi
Meteen maar een dummy erbij gedaan, die is een heel stuk zachter dan het apporteerblok als die op mn voeten valt! Kunnen we weer ff verder zonder blauwe tenen…
 
 
image Verder zijn we met clickeren begonnen aan het duwen van een autootje. Met zn poot erop rammen en dat hele ding in zn bek nemen heeft de voorkeur maar tussendoor duwt hij het autootje keurig met zijn neus dus we gaan vooruit. Verder hebben we deze week een begin gemaakt met cirkeltraining. Het doel van cirkelentraining is dat de hond zijn baas heel goed in gaten gaat houden, dat hij zonder commando’s in dezelfde richting loopt als de baas, in hetzelfde tempo. De hond loopt buiten de cirkel en de baas in de cirkel, eerst aan de rand en steeds verder naar het midden van de cirkel dus verder van de hond af. Uiteindelijk kan je dan een andere richting uit gaan lopen, van tempo wisselen of stil blijven staan zonder het de hond te verbaal te vertellen, omdat de hond geleerd heeft om de baas goed in de gaten te houden. In het looppad van de hond zou je tzt attributen neer kunnen zetten zoals cavaletti. Ik hoop hiermee te bereiken dat Akari zich meer op mij gaat focussen dan op afleidingen van buitenaf.

image

image

Al met al is het goed te doen om Akari lekker bezig te laten zijn in zn rustperiode, er zijn dingen zat die hij kan doen, die hij leuk vindt om te doen en die hem nog moe maar voldaan maken ook. Ik hoef het alleen maar ff te bedenken allemaal en het met hem te doen :-) Hopelijk heeft iemand anders wiens hond ff op rust staat iets aan dit bezigheidstherapie-blog. Al is het alleen maar om een winterstop door te komen!
En doe ik een dagje te weinig met hem, ach, dan heeft hij weer een goede reden om iets te slopen…
 

Leave a Reply