browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Voortgang

Posted by on Tuesday 30 April 2013

Woensdag 24 april was een dag voor nieuwe dingen. Akari, vandaag 15 weken oud, is begonnen met wisselen! Kleine hondjes worden groot… en dat bleek later op de dag ook want meneertje sprong voor t eerst op de bank! Eerdere pogingen waren tot nog toe mislukt, maar niet omdat hij het niet steeds probeerde de kleine springveer. Hij was door het dolle heen dat het hem e-i-n-d-e-l-i-j-k gelukt was en bleef maar op de bank springen, liefst boven op mij. Met de slappe lach is het lastig om serieus over te komen dus het duurde even voordat ik hem kon vertellen dat ik er de voorkeur aan gaf dat hij gewoon op de grond blijft. Hij had enorm veel plezier en nestelde zich prinsheerlijk in de bank. Meneertje heeft zijn plek gevonden..
Elke doordeweekse ochtend kan Akari lekker spelen op het veld achter onze straat. Het zou droog blijven donderdagochtend dus heb mijn camera maar eens meegenomen ipv mijn mobiel om ‘echte’ foto’s te maken van Akari spelend met Sam. Tot onze verrassing was Bink er ook en de verrassing was nog groter toen Bink, mѐt bal in zijn bek, Akari uitnodigde om te gaan spelen! Da’s uniek want Bink is heel beschermd naar zijn bal toe en heeft Akari al eens flink afgesnauwd toen Akari nietsvermoedend Bink gedag wilde zeggen terwijl hij zijn bal in zijn bek had. Ze hebben heerlijk gespeeld!

image

Vrijdagochtend was het weer tijd om naar de DA te gaan voor het puppy consult. Akari’s gezondheid is prima, dat hij ‘s nachts nog steeds wel eens in zijn bench plast is misschien reden om hem eens te laten controleren op blaasontsteking. 10,5 kg is hij nu.
Vrijdagnacht hadden we 4 logees en in de loop van de avond en de nacht kwamen er steeds diverse mensen binnenvallen. En in de loop van de zaterdag kwamen er steeds geluiden van boven en kwamen er ‘zomaar’ mensen van boven de kamer in. Heel erg leerzaam voor Akari (en voor de dames die een panty droegen, daar heeft Akari nog geen respect voor). Ik heb hem rond half 3 ‘s nachts nog wel even extra laten plassen maar hij heeft het uitstekend gedaan, zowel vrijdagavond en zaterdag los in huis als ‘s nachts in zijn bench.
Zondagochtend was het weer tijd voor de puppycursus. We zijn oa begonnen met het begin van het laten zien van de tanden en ja, zoals bekend, dat zal ik idd meer moeten gaan oefenen want meneertje klapkaak heeft weinig geduld voor dat soort gefrunnik. De afgelopen week hebben we niet veel kunnen oefenen maar wat Akari doet en kan daar is hij heel stabiel in. En door wisselende omstandigheden tijdens de diverse wandelingen leert hij ongemerkt toch best veel. En hij doet het gewoon goed, het is een heerlijk dier om mee te werken. Hij begint in de gaten te krijgen dat hij door zijn eigen gedrag een click, en dus een snoepje, kan verdienen dus het clickeren wordt steeds leuker en nuttiger. Pootje geven bijvoorbeeld, zowel links als rechts & hoog en laag, heeft hij geleerd middels shaping. Erg leuk! Op naar een nieuwe week met nieuwe ervaringen en vooral een hoop plezier!

Leave a Reply