browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Akari 21 weken oud vandaag

Posted by on Wednesday 5 June 2013

image
Geef Akari een speeltje en een voet en hij is gelukkig!  Vanochtend is zijn laatste melktand (hoektand linksonder) eruit gegaan dus hij is klaar met wisselen.  Hij heeft nog niet al zijn volwassen tanden en kiezen dus voorlopig krijgt hij gewoon nog elke dag een buffelhuid om op te knagen, om zijn tandvlees te masseren. 
Over 4 dagen is meneertje dus 5 maanden oud. Nog één maand een dan kan hij naar 2 maaltijden per dag ipv de 3 die hij nu nog krijgt. Zijn Sanimed puppy brokken zijn bijna op dus het werd tijd om over ander voer na te denken. Ik heb er erover gedacht om op kvv over te stappen maar nadat ik me erin verdiept had, heb ik toch besloten om dat (nog) niet te doen. Dus brokken, maar welke? Vasco is als pup begonnen met Eukanuba en da’s slecht bevallen dus dat komt er niet meer in. Toen op de Royal Canine overgestapt en dat heeft hij de rest van zijn leven gekregen. En is daar in zeer goede conditie, zeer goede fysieke gezondheid en met behoud van zijn prachtige vacht zonder grijze haren 14 jaar en 2 mnd oud mee geworden dus RC is ons heel goed bevallen. Brisk kreeg als pup pedigree pal en da’s gewoon rommel. Dus hij is ook over gegaan op de RC. Bij hem is jaren terug artose vastgesteld en sindsdien zit hij aan de mobility special en dat doet hem heel erg goed, dat voer werkt voortreffelijk en dat zal hij dus de rest van zijn leven krijgen. Hij heeft daar echt baat bij. Na 10 jaar is er echter een hoop veranderd in inzichten in wat je een hond wel en niet moet geven. Als je in de wereld van het hondenvoer duikt verzuip je gewoon in de informatie. Er zijn om te beginnen al meer dan 1000(!) verschillende soorten brokken!! Ga die allemaal maar ‘even’ naast elkaar leggen om een goede keus te maken…. Blijkbaar kan je het met brokken niet goed doen, kvv en/of Barf is het helemaal. Maar mijn keus voor brokken (in combinatie met vlees, ze krijgen ‘s avonds altijd een Rodi hamburger door de brokken heen) staat, dus dan maar de minst slechte kiezen… Na een hoop info doorgewerkt te hebben kwam ik uit bij Dog Lovers Gold. Dat lijkt me qua samenstelling zeer geschikt. En de prijs is ook niet verkeerd. Dus voor het eerst in jaren heb ik geen Royal Canine gekocht. Vandaag ben ik begonnen met mengen dus over een paar dagen zit hij volledig op ander voer. Hij vindt het in ieder geval heerlijk, heb hem nog nooit zo enthousiast gezien voor een ander brokje of snoepje.
image De stand van de oren van een border collie van pup tot volwassen hond is zo ontzettend divers, daar kan je een boek over schrijven. Ze hoeven ook niet in een bepaalde stand te staan dus alles mag, zelfs 2 compleet verschillende oren. Zoals meneertje nu heeft: rechts flap en links tip, leuke combo. Na het wisselen krijgen ze hun definitieve stand en aangezien Akari sinds vandaag klaar is met wisselen ben ik heel benieuwd of zijn oren blijven staan hoe ze nu staan!
Akari zit nu in de derde week van zijn 2e kuur en ik moet voor het eind van de kuur weer een plasje inleveren dus de soeplepel ligt weer klaar! Hopelijk kan ik het eerste ochtendplasje opvangen en hopelijk is hij van zijn blaasontsteking af en krijgt hij daar ook geen last meer van. De laatste nachten is hij iig droog gebleven en ik ga er al een tijdje niet meer uit halverwege de nacht. Duimen maar! Uiterlijk dinsdag zullen we weten waar we aan toe zijn. O ja, hij heeft gister ook nog op de weegschaal gestaan: 14.8 kg is hij.

Leave a Reply